От д-р Андрей Христов, началник на отделение по неонатология и

...
 От д-р Андрей Христов, началник на отделение по неонатология и
Коментари Харесай

Д-р Христов: Общественият съвет за изграждане на НДБ получава пари от държавата, за да не прави нищо

 

От доктор Андрей Христов,

шеф на поделение по неонатология и екипа му

 

„ Ние одобряваме най-трудните, рискови и тежки случаи. Знаем сигурно, че и дружно ‚Мама и Аз‘ – София и Националната детска болница не са задоволителни “

 

Президентът Радев не отговоря

Премиерът Главчев отхвърля среща и търси някаква индулгенция в Атон 

Политици-фалшификатори не престават да поясняват перверзно събитията от 1 май

Националната детска болница буксува още на терена 

 

Вече седмица, президентът Радев не дава отговори  на поставените въпроси от доктор Велимир Симов и педиатричната общественост. Премиерът Главчев мълчи и не дава отговор на поканата на лекарите персонално да се запознае с работата на екипите в новопостроената клиника за майчино и детско здраве,Мама и Аз’, която продължава да се развива и има възходящи потребности от модерна инсталация за въвеждане на нови педиатрични специалности, с цел да не лекуваме децата си в Румъния и други частни лечебни заведения в чужбина. Проф. Симова – международно приет кардиолог и наш откривател сътрудник, ясно уточни несъстоятелността в търсенето на претекстове за отхвърли постфактум и суматохата на Главчев.

 

Служебният кабинет обезпечи целева държавна финансова помощ в размер на 1,3 млн. лева за държавната СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев “, а за децата които се лекуват в частната ‚Мама и Аз‘ помощ няма! Нали всички се украсявате с изказванията, че детското опазване на здравето е държавен приоритет, а на дело дискриминирате децата и фамилиите, които ние лекуваме! Тази бутафория е време да свърши, тъй като страната даже една нова болница не може да построи, а и не дава на вложителите да строят. Членовете на казионния публичен съвет получават пари от страната, с цел да не вършат нищо, тъй като години наред няма прогрес.

 

От медиите разбрахме за преписка сред Министерство на регионалното развитие и Министерство на здравеопазването, от която излиза наяве, че с цел да стартира градежът на националната държавна детска болница, е нужен втори – спомагателен – терен, което още  забавя процеса. А дали въобще ще стартира остава неразбираемо, защото все още районният министър не намира законови предпоставки за отчуждаване на въпросния терен.  

 

Спокойната разумнадемократична здравна общественост напълно поддържа частните вложения. А „ разбирачите “ и всевъзможни филистерски фондации, които не знаят какво разясняват, не могат да лекуват деца и в никакъв случай нищо не са построили, към този момент замлъкнаха! Очевидно, тъй като осъзнаха личната си подправена позиция в опълчването на плана,Мама и Аз‘ – София. 

 

Държавата още веднъж е майка за едни и мащеха за други български деца. Премиерът няма право да дели лечебните заведения съгласно собствеността им и да залага здравето на децата на карта. Така демографската рецесия се задълбочава, раждаемостта се потиска и сме заковани преди всичко по детска смъртност в Европа. Всички деца в България заслужават и имат право на всеобхватна диагностика и положително лекуване и президентът и министър председателят би трябвало да си държат на думата и лозунгите, когато неведнъж повтарят, че детското опазване на здравето било „ приоритет на целите “!

 

Цинично е, че единствено ден откакто министър председателят Главчев незаконосъобразно анулира решение 318 на Министерски съвет за,Мама и Аз’ София, той отпътува за Париж, с цел да заявява пред Организацията за икономическо сътрудничество и раз поддръжката си за „ …провеждането на промени в района, за подсилване на частния бранш, привличане на вложения... “. Ако държавно управление на европейска България може да се откаже от законосъобразно решение (318) посредством невиждан незаконосъобразен отвод (319), значи се връщаме в комунизма, където частна самодейност и конституционни права не съществуват… а до тогава ще слушаме за какво и по какъв начин се появяват пречки на всеки стадий от градежа на националната държавна детска болница в Горна баня.  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР